Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията съобщи, че

...
Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията съобщи, че
Коментари Харесай

Изтеглят милиони шокладови яйца в Европа заради съмнения за салмонела

Европейският център за профилактика и надзор върху болесттите заяви, че проверява десетки случаи на салмонела , за които е обявено или се подозира, че са свързани с потреблението на шоколадови артикули в най-малко девет страни, съобщи Ройтерс. 

Производителят Ferrero разгласи евакуиране на шоколадови яйца " Kinder Surprise " от английски и ирландски магазини. Италианската група осведоми, че не са открити позитивни проби за салмонела в артикули " Киндер ", пуснати на пазара. 

Европейската организация не загатна Ferrero или друга компания в изказването си, само че предизвести, че обявените случаи са главно при деца на възраст под 10 години

Най-висок брой случаи се регистрира във Англия - 63 към 5 април, посочи регулаторът. Другите страни, в които има евентуални или доказани случаи, са Франция, Ирландия, Белгия, Германия, Люксембург, Нидерландия, Швеция и Норвегия

Европейската здравна работа уточни, че дружно с Европейският орган за безопасност на храните (ЕОБХ) проверява 134 доказани или възможни случая на салмонела.  

Изтегляния на артикули бяха оповестени в няколко страни, в това число Белгия, Франция, Германия, Ирландия, Люксембург и Англия, добави Европейският център за профилактика и надзор върху болесттите. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР