Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) прогнозира,

...
Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) прогнозира,
Коментари Харесай

ЕС предупреждава за риск при отмяна на правилата преди нивата на ваксинация да са по-високи

Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC) предвижда, че броят на инфектираните с COVID-19 в Европейския съюз евентуално ще се усили тази есен, защото някои страни членки са постигнали стеснен прогрес с акциите си за имунизация, осведоми ДПА.

Само 61,1% от общото население на Европейски Съюз, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн са изцяло имунизирани, посочи организацията.

Страните с имунизация на или под актуалната междинна стойност за Европейски Съюз, които възнамеряват да разхлабят коронавирусните регулации, евентуално ще записват и доста нарастване на броя на инфектираните, приема в лечебни заведения и умрелите до края на ноември.

" Прогнозите демонстрират, че комбинацията от високо покритие на имунизацията и дейно понижаване на контактите е от решаващо значение за понижаване на риска от висока тежест от COVID-19 за здравните системи тази есен ", акцентира шефът на ECDC Андреа Амон.

Страните би трябвало да се стремят да усилят степента на имунизация във всички възможни възрастови групи, с цел да предотвратят разпространяването на по-заразния вид " Делта " през идния сезон, добави тя.

Ограничения към момента могат да бъдат нужни до края на ноември, съгласно организацията, която отбелязва, че единствено Малта, Португалия и Исландия са ваксинирали изцяло над 75 % от общото им население.

В последната си оценка на пандемичния риск ECDC очерта заплахите, подбудени от разпространяването на разновидността Delta, на който в този момент се приписват повече от 99 % от всички новоотчетени инфекции. Властта също по този начин съобщи, че чака по -голям дял от инфекциите, засягащи децата през идващите месеци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР