Европейският център за предотвратяване и контрол на заболяванията публикува технически

...
Европейският център за предотвратяване и контрол на заболяванията публикува технически
Коментари Харесай

Ефикасни ли са ваксините срещу новите варианти на COVID-19 и могат ли имунизираните да предават вируса?

Европейският център за попречване и надзор на болесттите разгласява механически отчет за риска от предаване на новия ковид от наново инфектирани хора или от заразили се след имунизация , предава Българска телеграфна агенция.

Според отчета този риск е нисък. „ Много насърчаващо е да забележим, че случаите на повторна болест със SARS-CoV-2 са много редки. Радваме се и на ранните позитивни индикации, че рискът от предаване на болестта наподобява понижен при имунизираните. Макар и да е належащо да се следи от близко резултатът от новите притеснителни разновидности върху предаването на вируса, чакаме общият брой на инфектираните доста да намалее с увеличението на имунизираните “ , сподели шефът на центъра Андреа Амон.
 image2_16x9.png Сезонът на Овена слага ново динамично начало: какво да чака всяка зодия На фокус
В отчетът се стига до извода, че няма проучвания, измерили директно предаването на SARS-CoV-2 от наново инфектирани с него хора на контактни лица. Има данни обаче, че случаите на наново заразяване са редки . Изследвания, наблюдавали преболедували пет до седем месеца откакто са оздравели, откриват, че защитният резултат на предходното заразяване е доста висок - 81% - 100% през този интервал. Тези проучвания обаче са осъществени преди появяването на притеснителните разновидности. Има данни, че при B.1.351 (южноафриканския вид на вируса) и P.1 (бразилския) имунитетът не е толкоз мощен.

Вижте в галерията долу какви са изводите за предаване на вируса от имунизираните, направени в отчета Европейският център за попречване и надзор на болесттите, и измерената успеваемост при други изследвания .
 Какво знаем за ефикасността на имунизациите и предаване на ковид от ваксинирани  Какво знаем за ефикасността на имунизациите и предаване на ковид от ваксинирани  Какво знаем за ефикасността на имунизациите и предаване на ковид от ваксинирани  Какво знаем за ефикасността на имунизациите и предаване на ковид от ваксинирани
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР