Европейският съюз заяви, че Китай застрашава мира в Южнокитайско море

...
Европейският съюз заяви, че Китай застрашава мира в Южнокитайско море
Коментари Харесай

ЕС: Китай застрашава мира в Южнокитайско море

Европейският съюз съобщи, че Китай заплашва мира в Южнокитайско море и прикани всички страни да съблюдават решението на арбитражна инстанция от 2016 година, с което бяха отхвърлени множеството китайски искания за суверенитет върху морето, съобщи Ройтерс.

Европейският съюз съобщи предходната седмица, че ще води нова политика на усилване в Индийско-тихоокеанския район за опълчване на възходящата мощност на Китай.

Филипините показаха в петък недоволството си от обстоятелството, че Китай не изтегли военните си плавателни съдове от региона на рифа Уитсън.

Европейски Съюз за следващ път изрази сериозното си опълчване против " едностранните дейности, които могат да слагат под въпрос районната непоклатимост и реда, основан на интернационалното право ".

Европейски Съюз прикани всички забъркани в разногласието за Южнокитайско море страни да решат различията по кротичък метод и в сходство с интернационалното право.

Китай изрази несъгласието си с изказванията на Европейски Съюз, че корабите му в региона на рифа Уитсън заплашват мира и сигурността, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР