Европейският съюз засилва регулациите за по-добра защита срещу манипулиране на

...
Европейският съюз засилва регулациите за по-добра защита срещу манипулиране на
Коментари Харесай

ЕС засилва регулациите за по-добра защита срещу манипулиране на пазара на енергия на едро

Европейският съюз ускорява регулациите за по-добра отбрана против манипулиране на пазара на сила на едро, съобщи ДПА.

Европейският парламент и страните членки на Европейски Съюз на 16 ноември оповестиха краткотрайно съглашение, което ще сложи основите на по-голяма бистрота и интегритет на пазара.

Испанската министърка на екологичния преход Тереса Рибера Родригес съобщи, че регламентът REMIT ще усъвършенства отбраната на потребителите и сдруженията против манипулиране на пазара и ще укрепи рамката за справяне с пазарните злоупотреби и тяхното попречване.

" Това е добра вест за потребителите и сдруженията, изключително във времена на нестабилни цени на силата ", съобщи испанската министърка. Споразумението включва по-строги условия за участниците на пазара от страни отвън Европейски Съюз.

Агенцията на Европейския съюз за съдействие сред енергийните регулатори (ACER) ще получи по-големи пълномощия, в това число опцията да проверява случаи зад граница, да прави инспекции на място и да постанова наказателни заплащания. 

REMIT е част от по-широка промяна на устройството на пазара на електрическа енергия в блока. Останалите елементи от промяната, които следва да бъдат контрактувани, имат за цел да понижат зависимостта на цените на електрическата енергия от нестабилните цени на изкопаемите горива, да предпазят потребителите от ценови скокове и да ускорят потреблението на възобновими енергийни източници.

Сега съглашението би трябвало да бъде утвърдено и публично признато от Европейския парламент и страните членки на Европейски Съюз, само че това се смята за условност, показва ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР