Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) промени правилата за

...
Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) промени правилата за
Коментари Харесай

Ключова промяна в Евровизия, причината

Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) промени разпоредбите за гласоподаване на " Евровизия 2023 " поради скрито съглашение с журито в състезанието през 2022 година, съобщи БГНЕС. Това беше обявено на формалния уеб страница на организацията.

" Поради невиждания темперамент на нарушаванията при гласуването, открити по време на състезанието през 2022 година, беше основана работна група от членове на EBU, която да обмисли способи за отбрана на честността на вота ", обявиха от управлението на събитието.
-->
Отсега нататък единствено феновете на фестивала ще вземат решение кои страни ще стигат до финала. Техните гласове ще се трансфорат в еквивалент на гласовете на една страна. Журито на " Евровизия " ще има право да прави оценка единствено на финалния стадий на състезанието.

Уебсайтът заяви, че " всеки, който гледа шоуто, където и да живее по света, може да гласоподава за обичаните си песни ". Нямаше обаче настрана изказване за Русия, която отпадна от надпреварата през 2022 година

" Евровизия 2023 " ще се организира в Ливърпул. EBU реши да не организира състезанието в Украйна, макар че страната го завоюва през 2022 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР