Европейският съюз възнамерява да състави до септември нов пакет от

...
Европейският съюз възнамерява да състави до септември нов пакет от
Коментари Харесай

ЕС обмисля нов пакет с финансова помощ за Украйна в размер на 8 млрд. евро през септември

Европейският съюз има намерение да сформира до септември нов пакет от финансова помощ за Украйна, който да възлезе на към 8 милиарда евро, уточни в четвъртък източник от немското държавно управление, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6542
Част от пакета ще бъде формиран от безплатни средства, които не би трябвало да се изплащат, до момента в който друга част ще се състои от заеми, сподели пред публицисти немски държавен чиновник.

През май финансовите водачи на Г-7 се споразумяха за нова помощ за Украйна в размер на 9,5 милиарда $, идваща основно от Съединените щати. Германия способства за майския пакет с 1 милиарда евро, които към този момент даде на Украйна.

Германия също по този начин ще способства и за новия пакет от помощи, уточни държавният източник,  добавяйки, че други страни от Европейски Съюз като Италия и Франция са се въздържали до момента и че Берлин е в стеснен контакт по въпроса с европейските си сътрудници и Европейската комисия.

Предвидената помощ би трябвало да поддържа бюджета на украинското държавно управление, до момента в който военната, филантропичната помощ и помощта за възобновяване ще бъдат финансирани от други източници, добави източникът от Берлин.

По-рано тази седмица украинският президент Володимир Зеленски сподели, че бюджетният недостиг на държавното управление възлиза на 5 милиарда $ на месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР