Европейският съюз удължи до края на юни действието на механизма,

...
Европейският съюз удължи до края на юни действието на механизма,
Коментари Харесай

ЕС удължи до края на юни забраната за износ на ваксини срещу коронавирус

Европейският съюз удължи до края на юни действието на механизма, забраняваш износа на ваксини против отвън своята територия без особено позволение, оповестиха през днешния ден от Европейската комисия, представени от ТАСС.
Решението е вследствие непрекъснатото задържане на някои доставки от ваксини в Европейски Съюз, се споделя в изказването.
 Високо доверие в Гърция към Covid имунизациите Високо доверие в Гърция към Covid имунизациите
Гърците са оптимисти с високо доверие във връзка с имунизациите, предава БНР. Социологическо изследване демонстрира, че над 80% от тях вижд...
Европейски Съюз продължава да бъде водещ снабдител на в целия свят, акцентират от Европейската комисия. За 6-те седмици от действието на механизма са задоволени 249 поръчки за износа на 34 млн. дози ваксина в 31 страни, защото те не застрашаваха договорните отговорности сред Европейски Съюз и производителите на ваксини. Не е задоволена единствено една поръчка за експорт, посочи Европейска комисия.
Основните посоки за износ са Англия, Канада, Мексико, Япония, Саудитска Арабия, Хонконг, Сингапур, Съединени американски щати, Чили и Малайзия.
В края на януари Европейски Съюз утвърди незабавно механизъм, забраняващ до края на март износа на ваксини от своята територия без особено позволение от страна на държавите-членки. Тогава Европейска комисия акцентира, че тази мярка е краткотрайна и изключва от схемата доставката на ваксини за нуждаещите се прилежащи страни. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР