Европейският съюз удължава с още шест месеца индивидуалните санкции, наложени

...
Европейският съюз удължава с още шест месеца индивидуалните санкции, наложени
Коментари Харесай

ЕС удължи индивидуалните санкции, като ги премахна за четирима руснаци

Европейският съюз удължава с още шест месеца самостоятелните наказания, наложени на руснаците след нахлуването в Украйна , се споделя в изказване на Съвета на Европейски Съюз.

Европейските наказания се възобновяват на всеки шест месеца, а актуалните ограничаващи ограничения изтичат на 15 септември. В актуалното изказване се прибавя още, че рестриктивните мерки са отстранени за четирима руснаци. Имената им не се показват .

Преди ден Ройтерс, базирайки се на два източника в дипломатическите кръгове, заяви, че против съветския предприемач Григорий Березкин, милиардера Фархад Ахмедов и някогашния началник на " Озон " Александър Шулгин.

The Bell (включен в регистъра на " непознатите сътрудници " в Русия) написа, че различен вероятен претендент е Евгений Пригожин, който почина в самолетна злополука на 23 август . Европейски Съюз към този момент анулира самостоятелни наказания във връзка със смъртта на цанкциониран - да вземем за пример от създателя на ЛДПР Владимир Жириновски, отбелязва изданието.

В началото на септември стана известно, че Европейският съд с обща пълномощия реши да анулира глобите против Александър Шулгин . Това беше първият път, в който европейски съд взе такова решение във връзка с съветски предприемач - преди този момент се вземаше единствено във връзка с родственици на глобени жители. Съветът на Европейски Съюз наложи наказания против Шулгин на 8 април 2022 година, като ги оправда с обстоятелството, че той е " авторитетен предприемач ", участвал на среща с Владимир Путин в деня, в който стартира съветската инвазия в Украйна.

Фархад Ахмедов , който е на 99-то място в класацията на съветските милиардери съгласно списание Forbes, се замеси в скандал през март тази година, когато в интернет изтече запис на хипотетичния негов диалог с продуцента Йосиф Пригожин. В аудиозаписа събеседниците остро подлагаха на критика съветското управление за разгръщането на война против Украйна, което докара до изолирането на Русия от останалия свят.
 Захарова и Медведев разясняват възбрана руснаците да влизат с колите си в Европейски Съюз
Захарова и Медведев разясняват възбрана руснаците да влизат с колите си в Европейски Съюз

Тя назова тези ограничавания расизъм, а той предлага цялостно преустановяване на дипломатическите връзки с ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР