Европейският съюз трябва спешно да деблокира началото на преговорите с

...
Европейският съюз трябва спешно да деблокира началото на преговорите с
Коментари Харесай

Северна Македония иска деблокиране на преговорите за членство в Европейския съюз

" Европейският съюз би трябвало незабавно да деблокира началото на договарянията с Република Северна Македония и Албания и не би трябвало да разрешава Западните Балкани да бъдат оставени като открит въпрос и отворена рана ", сподели през днешния ден външният министър Буяр Османи в отговор на въпрос дали е допустимо обстановката с Украйна да се придвижи над Балканите.

„ Първото решение за попречване на утежняването на обстановката в района е неотложно започване на договаряния с Македония и Албания. Европейски Съюз има рана в тялото си и това са Западните Балкани. Европейски Съюз не може да се бори с провокациите на света, до момента в който е ранен. Ето за какво считам, че е повече от всеки път належащо Европейски Съюз да събере сили, с цел да даде позитивен подтик на тази слаба точка на континента, която може да се употребява за намаляване на позицията на Европейски Съюз в този спор. И Украйна би трябвало да има своята европейска вероятност, само че не може да бъдат прескочени Западните Балкани, оставяйки рана в сърцето на самия Европейски Съюз, като се има поради, че Западните Балкани са заобиколени от страни членки на Европейски Съюз от всички страни ", добави той.

„ Ще продължим с интензивността си през този интервал, до момента в който сме ангажирани с спора в Украйна, с цел да разбере Европейски Съюз, че в района е належащо да бъде въведена нова динамичност. Нова динамичност в район, който има два огромни отворени въпроса, като Босна и връзките сред Сърбия и Косово, значи да се даде зелена светлина за започване на договаряния за Република Северна Македония и Албания. Това незабавно ще промени динамичността в позитивна посока за целия Западен Балкан, тъй като вместо четири отворени въпроса ще има единствено два, само че и две страни, които ще оказват помощ за затварянето им”, сподели Османи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР