Европейският съюз трябва да засили отбранителните си способности и да

...
Европейският съюз трябва да засили отбранителните си способности и да
Коментари Харесай

Шефът на ЕП: Европа трябва да харчи повече за отбрана

Европейският съюз би трябвало да " ускори " отбранителните си качества и да бъде подготвен да се изправи против закани без поддръжката на своя дълготраен сътрудник в региона на сигурността Съединените щати , сподели в понеделник ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола пред " Политико ".

Европа би трябвало да харчи повече за защита, с цел да " укрепим нашата отбранителна промишленост и да се оправим на практика с нашата стратегическа автономност ", сподели Мецола, само че акцентира, че европейският " защитителен съюз " би трябвало да " добавя, а не да се конкурира с НАТО ".

" (ЕС) би трябвало да е подготвен да поеме отговорността, в случай че е належащо, и да бъде подготвен за всяка опция ", сподели Мецола пред " Политико ".

" Европа не може да се колебае, когато виждаме какво може да се случи оттатък Атлантическия океан... Европа би трябвало да остане мощна ", сподели тя.

Нейните мнения идват, откакто, че ще " насърчи " Русия да нападна всеки член на НАТО, който не заплаща задоволително за защита, предизвиквайки отвращение в цяла Европа.

Що се отнася до ролята на Европейския парламент във въоръжаването на Европейски Съюз, Мецола сподели, че евродепутатите ще продължат да упорстват за взаимно доставяне и създаване на оръжия, които да бъдат " финансирани от Съюза посредством специфичен бюджет под парламентарен надзор ".

Военните разноски на блока доближиха рекордните 270 милиарда евро през 2023 година, съгласно ръководителя на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел на фона на съветската инвазия в Украйна.

Настроенията на Метцла повтарят тези на Манфред Вебер, водач на Европейската национална партия, който сподели предишния месец, че Европейски Съюз " би трябвало да може да се пази без значение ".

Вебер прикани за " европейски дирек на защитата ", в това число " система за противоракетна защита " в целия Европейски Съюз и " бригада за киберзащита ", с цел да се отблъскват офанзиви от Русия и от другаде. Вебер също сподели, че е време да се приказва с Франция за това по какъв начин нуклеарната защита на страната " може да бъде вградена в европейските структури ".
 Естония: Русия се готви за военна борба със Запада
Естония: Русия се готви за военна борба със Запада

Все по-голям брой западни чиновници предизвестяват за военна опасност от Русия за страните по източния фланг на НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР