Европейският съюз трябва да запечата външните си граници, за да

...
Европейският съюз трябва да запечата външните си граници, за да
Коментари Харесай

Бежанците не са добре дошли. Словенски министър зове за запечатване на граници

Европейският съюз би трябвало да запечата външните си граници, с цел да възпре мигрантите, които към този момент не са добре пристигнали. Това сподели Алес Хойс, министърът на вътрешните работи на Словения , която сега ръководи Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

По време на интернационална конференция по въпросите на миграцията в Сараево Хойс съобщи, че европейските вътрешни министри са обезпокоени от пандемията, мигрантската рецесия, която съгласно него е хибридна война, водена от Беларус против източните граници на Европейски Съюз, и

" И трите фактора в допълнение способстваха за увеличението на броя на незаконните мигранти, които се движат към Европа и Балканите, дестабилизирайки Европейския съюз ", сподели Хойс пред кореспонденти.
 Г-7 прикани Беларус да постави завършек на мигрантската рецесия
Г-7 прикани Беларус да постави завършек на мигрантската рецесия

" Режима неотложно да приключи своята нападателна и експлоататорска акция "

Европейските страни упрекват Беларус, че е транспортирала хиляди мигранти от Близкия изток и ги е подтикнала да се опитат да преминат границите с Европейски Съюз незаконно. Беларус отхвърля да подклажда рецесията, само че твърди, че може да помогне за разрешаването ѝ, в случай че Европейски Съюз анулира глобите по отношение на страната.

Хойс съпостави актуалната обстановка с притока на бежанци и мигранти през 2015 година, когато Европейски Съюз одобри към един милион души, бягащи от войната в Сирия, само че съобщи, че в този момент има една огромна разлика: бежанците към този момент не били " добре пристигнали ".

По думите му , само че Европейски Съюз няма да разреши мигрантите да се употребяват за политически цели.
 Хуманитарни служащи, помагали на бежанци в Гърция, ще бъдат съдени за шпионаж
Хуманитарни служащи, помагали на бежанци в Гърция, ще бъдат съдени за шпионаж

Amnesty International назова обвиняванията " фарс "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР