Европейският съюз ще започне преговори с африканските страни по въпроса

...
Европейският съюз ще започне преговори с африканските страни по въпроса
Коментари Харесай

ЕС ще преговоря с африкански страни за създаване на мигрантски центрове

Европейският съюз ще стартира договаряния с африканските страни по въпроса дали са готови да основат на своя територия така наречен районни платформи за докарване на мигранти, заяви еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер, представен от ДПА.Пред вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг " той сподели, че едно европейско съглашение за основаването на такива центрове изисква партньорско съглашение със страните от Северна Африка, които са ситуирани или непосредствено на Средиземно море, или в региона Сахел.
Това би трябвало да договорим в този момент, добави той. По-рано той е намеквал, че за тези центрове могат да бъдат заделени 6 милиарда евро европейски средства.
Изданието осведоми, че Либия, Мали, Нигер и Нигерия са възприемани от Комисията като най-подходящи претенденти, въпреки че Йотингер не показва съответна страна.
Австрийският канцлер Себастиан Курц, чиято страна таман поема ротационното председателство на Европейски Съюз, сподели през вчерашния ден, че е значимо обособените страни от Европейски Съюз да употребяват връзките си с африканските страни, с цел да намерят решение на европейски въпрос с убежищата. Той по-конкретно загатна Италия и Либия, както и Испания и Мароко.
Никоя северноафриканска страна не е дала сигнал, че би желала да одобри на територията си нужната инфраструктура. Няколко страни, в това число Египет, Либия и Мароко, отхвърлиха концепцията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР