Европейският съюз ще запази в тайна подробностите по договорите си

...
Европейският съюз ще запази в тайна подробностите по договорите си
Коментари Харесай

ЕС настоява договорите за ваксини да се пазят в тайна

Европейският съюз ще резервира в загадка детайлностите по договорите си с производителите на ваксини против COVID-19, до момента в който договаря с тях, съобщи комисарят по опазването на здравето Стела Кириакиду, съобщи Агенция Франс Прес.
„ Обвързани сме от клаузите за дискретност на контракта и разкриването на всяка поверителна информация в този миг подкопава договаряния, които водим с фирмите “, сподели тя пред Европейския парламент.
 Опашата неистина за имунизацията на Pfizer против ковид - че не е съвместима с медикаменти Опашата неистина за имунизацията на Pfizer против ковид - че не е съвместима с медикаменти
Въвеждането на имунизациите като средство за битка и победа над новия ковид SARS-CoV-2, който предизвиква заболяването COVID-19, среща сер...
Европейската комисия е договорила или е в развой на договаряния за предварителни съглашения за покупка със седем производители на потвърдени или евентуални ваксини против COVID-19.
Две от имунизациите - на BioNTech / Pfizer и на Moderna, са позволени за приложимост в Европейски Съюз и Еврокомисията се надява да бъдат последвани от други. Блокът към този момент е обезпечил контракти за предварителна поръчка за 2 милиарда дози от тези ваксини, задоволителни за два пъти повече хора, в сравнение с е население на Европейски Съюз - 450 милиона души. Следва да се има поради, че множеството от имунизациите се нуждаят от две дози, които да се слагат в период от няколко седмици.
Бавното разпространяване ва имунизацията в страните-членки в композиция с тайната на изискванията по договорите доведоха до политически напън върху държавните управления в Европейски Съюз и Комисията.
Независимо от това, обаче, към този момент клаузите за дискретност ще бъдат спазени, съобщи Кириакиду.
Когато му пристигна времето в границите на договорните ограничавания и след приключването на сензитивните договаряния, информацията за тези контракти ще бъде предоставена на членове на Екологичен потенциал, сподели тя. Според Кириакиду, поверителността е част от тактиката на Европейски Съюз за реализиране на най-хубавия резултат.
 Експерт: Количеството ваксини не е задоволително, с цел да блокира световното разпространяване на ковид Експерт: Количеството ваксини не е задоволително, с цел да блокира световното разпространяване на ковид
Общото количество ваксини, което ще бъде създадено за развития свят, е безусловно незадоволително, с цел да може в световен проект да се блоки...
Благодарение на договарянията от името на 27 държави-членки на Европейски Съюз и в съгласуваност с тях, „ това понижава разноските и ни дава по-силна преговорна позиция “, аргументира се тя.
Европейски Съюз е подписал покупко-продажби с BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, JohnsonJohnson, Sanofi-GSk и Curevac и води договаряния с Novavax.
Европейска комисия беше подложена на критика в немските медии, че не е договорила закупуване на задоволително ваксини, създадени от немските компании BioNTech и Curevac, с цел да се усилят съразмерно на тази, създадена от френската Sanofi.
Но Кириакиду изрично отхвърли това, като означи, че договарянията са почнали при започване на предходната година, когато няма налични данни коя от евентуалните ваксини може да се окаже ефикасна.
Европа " не поставя всичките си яйца в една кошница ", а договорите за предварителна поръчка бяха подписани в съгласие с държавите-членки.
 Руската ваксина Спутник V против ковид може да бъде утвърдена от Европейски Съюз Руската ваксина " Спутник V " против ковид може да бъде утвърдена от Европейски Съюз
Тогава, когато основателите на съветската ваксина против ковид " Спутник V " подадат документи пред Европейската организация по медикаментите,...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР