Европейският съюз ще вложи 3,5 милиарда евро за опазване на

...
Европейският съюз ще вложи 3,5 милиарда евро за опазване на
Коментари Харесай

От Атина: ЕС ще вложи 3,5 милиарда евро за опазване на океана

Европейският съюз ще вложи 3,5 милиарда евро за запазване на океана и за поощряване на устойчивостта с редица начинания тази година, заяви през днешния ден еврокомисарят по въпросите на околната среда, океаните и рибарството Виргиниюс Синкявичюс , представен от Ройтерс.

Общо 40 начинания ще се съсредоточат върху необятен набор проблеми от битката с морското замърсяване до поддръжката на резистентен лов на риба и вложения в така наречен синя стопанска система – устойчива приложимост на морски и сладководни извори за стопански действия.

Инициативите бяха показани по време на годишната конференция „ Нашият океан “ в гръцката столица Атина, която се организира тази седмица и в която вземат участие към 120 страни.

„ Океанът е част от нас, той е наша споделена отговорност “, сподели еврокомисарят по въпросите за околната среда, океаните и рибарството Виргиниюс Синкявичюс.

Инициативите включват поддръжка на 14 вложения и една промяна в устойчивото риболовство в Кипър, Гърция, Полша и Португалия, на стойност към 1,9 милиарда евро. 980 милиона евро ще бъдат употребявани от Механизма на Европейски Съюз за възобновяване и резистентност в Кипър, Финландия, Гърция, Италия и Испания за поддръжка на четири вложения и две промени за битка със замърсяването на моретата.

Другите начинания са ориентирани към подкрепяне на африкански страни в развиването на синята им стопанска система.

Официален представител на гръцкото държавно управление съобщи през вчерашния ден пред Ройтерс, че по време на конференцията ще бъдат оповестени над 400 нови начинания на стойност до близо 10 милиарда евро.

Службата на Европейския съюз за климатични промени „ Коперник “ заяви предишния месец, че температурата на океана е достигнала през февруари рекордно високо ниво съгласно набор от данни, датиращ от 1979 година Прекомерният лов на риба и замърсяването с пластмаса са главните закани за океана.

Конференцията е дала начало на повече от 2160 начинания на стойност към 120 милиарда евро от първото си издание през 2014 година, отбелязва Ройтерс.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР