„Европейският съюз ще работи, за да гарантира, че решението на

...
„Европейският съюз ще работи, за да гарантира, че решението на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен се закани на Русия: Отговорът ни ще бъде незабавен, единен и координиран

„ Европейският съюз ще работи, с цел да подсигурява, че решението на съветския газов колос „ Газпром “ да спре доставките за Полша и България ще има допустимо минимум влияние върху потребителите. Днес страните членки се събраха в границите на групата за съгласуване на газовите доставки. Полша и България ни осведомиха за обстановката. Сега и двете страни получават газ от прилежащите страни членки. Това демонстрира, преди всичко, голямата взаимност сред нас, само че също по този начин и успеваемостта на вложенията, да вземем за пример в интерконекторите и друга газова инфраструктура “, съобщи тя пред кореспонденти в Брюксел

Фон дер Лайен добави, че Комисията работи, с цел да се избегне дефицит на доставки и предпазване на синьо гориво в средносрочен проект.

Тя увери, че още тази година зависимостта от доставките от Русия ще бъде понижена доста. Фон дер Лайен разясни, че настояването газа да се заплаща в рубли е едностранно решение и е в нарушаване на подписаните контракти.

Тя дефинира днешните дейности на Русия по този начин: „ Стъпката, която Русия предприе през днешния ден, в действителност наранява самата нея. Кремъл нанася щета на съветската стопанска система, тъй като самичък орязва съветската стопанска система от значими доходи. Ние към този момент ограничихме притока на газ от Русия и с актуалните проекти ще можем да се освободим от зависимостта си от изкопаеми горива много по-бързо и това ще бъде вечно “.

Според шефката на Европейска комисия „ съветското държавно управление за следващ път не съумя да посее разделяне сред страните членки на Европейския съюз “, добавяйки, че „ ерата на съветските изкопаеми горива в Европа е към своя край “.

Тя също по този начин осведоми, че Полша и България получават газ от съседите си в Европейски Съюз и че Комисията ще ускори работата с районни групи от страни членки, които могат „ да обезпечат най-незабавната взаимност една на друга, в случай че е належащо “.

Фон дер Лайен увери още, че в средносрочен проект Европейски Съюз ще обезпечи задоволително доставки и предпазване на газ, както и ще понижи зависимостта от изкопаеми горива. Тя предизвести, че фирмите, които се съгласяват да заплащат за съветски газ в рубли, ще бъдат в нарушаване на глобите на Европейски Съюз, „ тъй че това съставлява висок риск за фирмите “.

Председателката на Еврокомисията сподели още, че чака френското председателство да свика среща на енергийните министри на страните членки допустимо най-бързо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР