Европейският съюз ще одобри сливането на Fiat Chrysler (FCA) и

...
Европейският съюз ще одобри сливането на Fiat Chrysler (FCA) и
Коментари Харесай

ЕС ще одобри сливането на Fiat и Peugeot за 38 млрд. долара

Европейският съюз ще утвърди сливането на Fiat Chrysler (FCA) и PSA Group, разкриват осведомени с въпроса източници на Reuters. FCA и PSA се надяват да завършат сливането си за 38 милиарда $ през първото тримесечие на 2021 година, a oбединението им ще сътвори 4-ата най-голяма автомобилна компания в света.

Двете автомобилни групи трансформираха изискванията на договорката си, с цел да спестят пари и усилиха целевите си икономии на разноски заради икономическите последствия от здравната рецесия. Те се стремят да отговорят на провокациите пред автомобилната промишленост, засилени от международната пандемия и създаването на електрически автомобили.

Зелената светлина от Европейската комисия ще официализира основаването на автомобилна група Stellantis, която може да завоюва солидно от продажбата на пикапи Ram и джипове Jeep в Съединени американски щати, с цел да финансира скъпото създаване на коли с нулеви излъчвания за продажба в Европа и Китай.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Италианският авто производител Fiat Chrysle...

Сливането, оповестено в края на предходната година, ще сплоти марки като Fiat, Jeep, Dodge и Maserati с такива като Peugeot, Opel, Citroën и DS – като по едно и също време се цели понижаване на разноските от 5 милиарда евро, без да се затварят фабрики. Около 40% от спестяванията ще дойдат от свързани с артикули разноски, 40% от покупки и 20% от други области, като маркетинг, ИТ и логистика.

За дa успокои антитръстовите опасения на Европейски Съюз, PSA предложи да укрепи японския съперник Toyota, с който има взаимно дружество за микробуси, като усили производството и го продава на микробуси на цена, близка до себестойността, настояват източниците на Reuters.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР