Европейският съюз ще бъде в състояние да ваксинира срещу коронавируса

...
Европейският съюз ще бъде в състояние да ваксинира срещу коронавируса
Коментари Харесай

ЕС смята, че ще може да ваксинира всички европейски граждани до края на лятото

Европейският съюз ще бъде в положение да имунизира против ковид всички свои жители " до края на лятото ", предвижда еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон, представен от Франс прес.

" Ситуацията с имунизациите е обнадеждаваща. Това е едно огромно предизвикателство и по тази причина реагирахме толкоз бързо ", сподели Бретон на взаимна конференция в Рим с италианския министър на икономическото развиване Джанкарло Джорджети.

" Имам извънредно доверие в способността на Европа да доставя имунизациите по-бързо и считам, че до края на лятото ще можем да имунизираме всички европейски жители ", съобщи еврокомисарят за вътрешния пазар, в чийто сектор влиза производството на имунизациите.

" До края на годината Европа ще е в положение да създава 2-3 милиарда дози ваксини на година ", сподели Бретон. " Европа е континентът, който е преди всичко по произвеждане на ваксини, следван от Съединени американски щати с два милиарда... Ако вземем Европейски Съюз и Съединени американски щати, можем да разчитаме на 5 милиарда ваксини годишно за целия свят ", заключи той.

Снощи италианският министър председател Марио Драги изиска от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да форсира европейската реакция на пандемията, " изключително във връзка с имунизациите ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР