Европейският съюз се съгласи чрез България и Северна Македония да

...
Европейският съюз се съгласи чрез България и Северна Македония да
Коментари Харесай

Анализатор: Посещението на Лавров в Скопие е двояко - трябва да бъдем много наблюдателни

Европейският съюз се съгласи посредством България и Северна Македония да допусне Лавров на територията на европейска страна, която се е включила към глобите за Русия. От друга страна Европейският съюз и американците желаят да изслушат мнението на Русия. Така разяснява в ефира на Радио Пламен Димитров от Българското геополитическо сдружение разрешението, което е в съгласие с Европейски Съюз - Сергей Лавров да лети със аероплан над България.

Руският външен министър би трябвало да участва на среща на Съвета на външните министри на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), която ще се организира в Северна Македония.

По думите на Пламен Димитров на този конгрес ще се чуят и доста мощни критици против нападателната съветска политика: " Тъй като голямото болшинство от страните в тази организация, естествено осъждат експанзията на Русия. Така че ненапълно двояко ще бъде наличието на Лавров – от една страна, той да даде настоящата позиция на Русия, а въпреки това, той да понесе основателните рецензии на европейските страни за външната политика на Москва ".

Според Димитров по всичко наподобява, че ще се водят диалози за войната в Украйна: " В никакъв случай не споделям, че с Лавров ще бъдат водени мирни договаряния по време на визитата му в Скопие, само че по-скоро ще му бъде дадена думата да каже каква е позицията на Русия. Всъщност много любопитна в това отношение беше формулировката на представителя на Европейската комисия, който сподели, че по изключение глобените лица от Русия имат право да пътуват в европейски страни, и " изключително когато пътуването им е обвързвано с повода за глобите “. Трябва да следим дали се върви към обстановка, в която Съединени американски щати като водач на лагера, който подкрепя Украйна, и Русия ще се склонни да договарят за завършек на войната в Украйна ", уточни Димитров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР