Европейският съюз се надява да разшири санкциите си срещу Беларус,

...
Европейският съюз се надява да разшири санкциите си срещу Беларус,
Коментари Харесай

ЕС готви нов удар по Беларус

Европейският съюз се надява да разшири глобите си против Беларус, тъй че да обзет авиолиниите, туристическите бюра и хора, забъркани в превозването на мигранти в Беларус, сподели през днешния ден Жозеп Борел, висшият представител на Европейски Съюз по сигурността и външната политика, представен от Ройтерс.

Пристигайки на срещата на министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз в Брюксел, той съобщи пред публицисти, че през уикенда е разговарял по телефона с беларуския външен министър Владимир Макей и му е споделил, че обстановката на полско-беларуската граница, която е и външна граница на Европейски Съюз, е безусловно неприемлива и би трябвало да се окаже филантропична помощ на струпалите се там мигранти.

Преди днешната среща за обсъжданите от Европейски Съюз ограничения против Беларус приказва и немският външен министър Хайко Маас. Съюзът е надалеч от края на " санкционната серпантина " против Минск, съобщи той. Маас прикани всички самолетни компании да не вземат участие в транспортиране в Беларус на незаконни мигранти, които по-късно за употребявани в " хибридната война " на Лукашенко против Европейски Съюз. Летището на Минск би трябвало да стане " зона, неразрешена за полети ", съобщи на идване в Брюксел литовският министър на външните работи Габриелюс Ландсбергис. Той предложи Европейски Съюз да помогне за репатриране на мигрантите от Беларус в родните им страни в Близкия изток.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР