Европейският съюз се готви за изтичане на преходния период след

...
Европейският съюз се готви за изтичане на преходния период след
Коментари Харесай

Барние: ЕС засилва подготовката за Брекзит без сделка

Европейският съюз се готви за приключване на преходния интервал след Брекзит без комерсиално съглашение с Англия, съобщи основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние след следващия кръг от договаряния с английските представители, съобщи Ройтерс.

След осмия кръг от договарянията за ново комерсиално съглашение с Англия в Лондон Мишел Барние съобщи, че Европейски Съюз е показал еластичност по отношение на английските претенции в сфера на риболова, във връзка със Съда на Европейския съюз и в други сфери.

" Въпреки това Англия не показва същото държание във връзка с фундаментални правила и ползи на Европейски Съюз. Все още са налице обилни различия в сфери от главен интерес за Европейски Съюз ", посочи Барние.

" Никой не трябва да подценява практическите, икономическите и обществените последствия на сюжет без съглашение. В същото време Европейски Съюз ускорява подготовката си за всички вероятни сюжети за 1 януари 2021 година ", сподели още Барние.

Англия и Европейски Съюз би трябвало да преодолеят различията си в няколко сфери, с цел да реализиран комерсиално съглашение, съобщи през днешния ден основният договарящ на Англия Дейвид Фрост след следващия кръг договаряния за бъдещите връзки сред Лондон и Брюксел.

Британското държавно управление отхвърли ултиматума на Европейски Съюз да се откаже до края на този месец от проекта си да не извърши част от отговорностите, поети със съглашението за излизане от Европейския съюз, съобщи министърът на английския кабинет Майкъл Гоув, съобщи ДПА.

Гоув сподели, че отхвърлил европейския ултиматум по време на договарянията със заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шефчович.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР