Европейският съюз реши да санкционира още руски олигарси, включително милиардера

...
Европейският съюз реши да санкционира още руски олигарси, включително милиардера
Коментари Харесай

ЕС санкционира още руски олигарси, сред които и Абрамович

Европейският съюз реши да глоби още съветски олигарси, в това число милиардера Роман Абрамович , притежател на британския футболен клуб " Челси ", като ответна мярка на съветското навлизане в Украйна , оповестиха дипломати за Франс прес.

Тези ограничения са част от четвъртия кръг наказания на Европейски Съюз против Москва . До момента 862 физически лица и 53 съветски юридически лица бяха в черния лист, който не разрешава влизане на територията на общността и разрешава изземване на имуществото им.

Абрамович, който е непосредствен до съветския президент Владимир Путин, към този момент беше глобен от Обединеното кралство, което го принуди да спре продажбата на " Челси ", която беше оповестил. Той е обект на наказания и в Канада. 

Британското държавно управление оцени благосъстоянието на този предприемач на 10,7 милиарда евро. Освен в " Челси ", Абрамович има присъединяване и в стоманодобивния колос " Евраз ". Той има акции и в съветската компания " Норилск никел ", к оято се занимава с употреба и преправка на никел и паладий.

В петък председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи " четвърти пакет ограничения за в допълнение уединяване на Русия и привършване на ресурсите , които й служат за финансиране на " тази варварска война ".

Новите наказания на Европейски Съюз се чака да включват и анулацията на статута на Русия на най-облагодетелствана нация, отваряйки пътя към мита върху вноса на съветски артикули.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР