Европейският съюз проучва въвеждането на персонални санкции срещу 15-20 беларуски

...
Европейският съюз проучва въвеждането на персонални санкции срещу 15-20 беларуски
Коментари Харесай

Предстоят ли санкции към граждани на Беларус от страна на ЕС?

Европейският съюз изследва въвеждането на лични наказания против 15-20 беларуски служители, като точният брой на включените в черния лист към момента не е явен. Това заяви на днешния брифинг в Брюксел представител на външнополитическата работа на Европейски Съюз, съобщи БГНЕС.
Санкционният лист няма да бъде признат по време на идната на 27-28 август среща на външните министри в Берлин. Срещата има неофициален темперамент и не се чака по време на нея да бъдат вземани на практика решения.
 Беларус - илюстрация за изчезващата външна политика на Европейски Съюз Беларус - илюстрация за изчезващата външна политика на Европейски Съюз
Бяха нeобходими дни, с цел да може Европа да каже нещо в резултат на протичащото се в Беларус. И наподобява, че блокът няма каквато и да е "...
„ Имаме желание да въведем наказания, с цел да променим политиката на Беларус ”, цитира ТАСС европейския посланик, който е прецизирал, че концепцията е да бъдат наложени наказания на публични лица от Беларус, виновни за подправянето на изборите и полицейските репресии.
Евросъюзът би трябвало да събере задоволително доказателства, с цел да може да изпрати искове в Европейския съд в Люксембург.
По-рано през днешния ден заместник-ръководителят на външнополитическата работа на Европейски Съюз Хелга Шмид съобщи, че Европейски Съюз приготвя усърдно нов санкционен лист против Беларус.
Тя акцентира, че Европейският съюз би трябвало да бъде изцяло убеден за всяко лице, включено в листата и да е сигурен, че това решение няма да окаже отрицателно въздействие върху жителите в страната.
 Беларус спря голям брой уеб сайтове и вестници, отразяващи митингите Беларус спря голям брой уеб сайтове и вестници, отразяващи митингите
Властите в Беларус стопираха голям брой осведомителни уеб страници, съобщаващи за събитията в страната, обхваната от митинги против авторитар...
„ Възнамеряваме да създадем съществена преоценка на връзките на Европейски Съюз с ”, сподели Шмид.
Припомняме, че решението за налагане на наказания беше взето по време на видеоконференция на външните министри на Европейски Съюз на 14 август. Ще бъде направен лист със представител на администрацията на Беларус, на които ще бъде неразрешено да влизат на територията на Европейски Съюз и чиито активи в Европейски Съюз ще бъдат замразени. Все още не е известно дали в санкционния лист ще бъде включен президентът Александър Лукашенко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР