Европейският съюз постигна историческо споразумение за международни регулации при употребата

...
Европейският съюз постигна историческо споразумение за международни регулации при употребата
Коментари Харесай

ЕС първи създава регулации за изкуствения интелект

Европейският съюз реализира историческо съглашение за интернационалните регулации при използването на изкуствения разсъдък.

Правителствата ще могат да употребяват биометрично наблюдаване на хора в действително време, единствено когато се търсят жертви на закононарушение. За това се схванаха Европейският парламент и страните членки.

След като речникът на Кеймбридж дефинира думата на 2023 година да бъде „ халюцинирам “, доста хора се сблъскаха с тази терминология за първи път

При неспазване на разпоредбите, особено основано бюро за изкуствения разсъдък ще постанова санкции до 35 милиона евро.

Евродепутатите ще гласоподават Закона следващата година, а той ще влезе в действие най-рано през 2025 година

Ще има миг, в който нито една специалност няма да е нужна, счита милиардерът

Европейска комисия предлага законодателството още през 2021 година, само че след детонацията на чатбота ChatGPT в края на предходната година целият развой беше интензивен.

Приложението ChatGPT основава безупречни есета и поеми, различен чатбот Бард бързо създава тест, фотография или звуци, а приложенията Dall-E, Midjourney и Stable Diffusion вършат фотоси във всевъзможен жанр с една елементарна команда. Всички приложения демонстрират, че изкуственият разсъдък се развива със светкавична скорост и по този начин рискът от злоупотреби се усилва.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР