Европейският съюз одобри план за прекратяване на превозни средства продажбата

...
Европейският съюз одобри план за прекратяване на превозни средства продажбата
Коментари Харесай

ЕС реши: Бензиновите и дизеловите коли няма да се продават след 2035 г.

Европейският съюз утвърди проект за преустановяване на транспортни средства продажбата на мотори с вътрешно горене към 2035 година в Европа, разгласи през днешния ден 27-членният блок в опит да понижи нездравословните излъчвания, съобщи AFP.

Мярката, препоръчана първо през юли 2021 година, ще значи завършек на продажбите на коли на бензин и дизел, както и на леки търговски транспортни средства и цялостен завой към електрически мотори в Европейски Съюз от 2035 година

Планът има за цел да помогне за задачите на Европа за битка с климатичните промени, в частност въглероден неутралитет към 2050 година
По искане на страни, измежду които Германия и Италия, Европейски Съюз е съгласувал да обмисли в бъдеще зелена светлина за потребление на различни технологии като синтетични горива и хибриди. Преди дни Италия, Португалия, Словакия, България и Румъния желаеха да се отсрочи този проект на Европейски Съюз.
Забраната на моторите с вътрешно горене е основно решение за справяне с възходящите излъчвания от превоз и ускорение на процеса за прекосяване към електрическите коли. Целта на Европейски Съюз е да понижи нeтнитe eмиcии нa пapниĸoви гaзoвe c 55% дo 2030 година cпpямo нивaтa oт 1990 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР