Европейският съюз очаква Великобритания да изпълни всичките си финансови задължения,

...
Европейският съюз очаква Великобритания да изпълни всичките си финансови задължения,
Коментари Харесай

ЕС към Лондон: Без преговори за търговия след Брекзит, ако не платите всички вноски

Европейският съюз чака Англия да извърши всичките си финансови отговорности, поети, до момента в който страната е член на съюза, даже при разновидността за овакантяване без съглашение, съобщи говорителката на Европейската комисия, представена от " Ройтерс ".

Сутринта " Гардиън " показа обстановката без този изкусен език - Европейски Съюз няма да договаря за комерсиалните връзки след Брекзит, в случай че не бъдат спазени три съществени отговорности, към този момент поети от Лондон при премиера Тереза Мей. Това са вноски и обезщетения от 50 милиарда евро (до края на 2020 г.), права на жителите на страните от Европейски Съюз и отсъствието на граничен надзор сред Ирландия и Северна Ирландия, изброява изданието.

Премиерът Борис Джонсън сподели в неделя в Биариц на срещата на водачите на Г-7, че на 1 ноември страната му ще е отвън Европейски Съюз, " каквото и да става ", както и че при Брекзит без договорка повече няма да е правно длъжен с 39-ти милиарда паунда заплащания, контрактувани от предшественичката му. В реалност, сумата не е такава, защото тя беше изчислена при Брекзит на 29 март. След тази дата британците продължиха да внасят в бюджета и стратегиите на Европейски Съюз.

Веднага последва реакция от Жан-Клод Пири, някогашен началник направния отдел на Европейския съвет. " Ако Обединеното кралство откаже да заплати отговорностите си на Европейски Съюз, тогава Европейски Съюз няма да одобри да договаря за комерсиалните връзки след Брекзит ", написа той в " Туитър ". Дипломатически източник на " Гардиън " изяснява, че за 27-те тематиката за финансовите отговорности е завършена и че при овакантяване без договорка Лондон ще изгуби и контрактувания временен интервал от 2 години. В него би трябвало да продължат да работят множеството от сегашните търговски връзки, до момента в който се договаря за нов режим и се дефинират периодите, в които влиза в действие той.

Освен това държавното управление на Борис Джонсън може да се окаже изправено пред спомагателни претенции от изключително мощно засегнатите от Брекзит без договорка. Франция и други страни от Европейски Съюз, да вземем за пример, може да изискат обезщетение за хаоса, основан в бранша на риболова (европейците ловят 8 пъти повече в английски води, в сравнение с английските риболовци във водите на другите в ЕС), а описът евентуално ще се удължава.

Лондон рискува да провокира и враждебно отношение в останалите столици в миг, когато новото съглашение ще би трябвало да бъде утвърдено от националните парламенти. Процесът може да отнеме години.

Макар в Европейски Съюз да отиват 46% от английския експорт и от Европейски Съюз да идват 54% от вноса, Борис Джонсън настоя в неделя, че страната " може елементарно да се оправи при сюжет без договорка ".

В понеделник Мина Андреева, говорителка на еврокомисията, сподели: " Всички задължения, поети от 28-те страни членки, би трябвало да се съблюдават. Това изключително важи за сюжета без съглашение, при което от Обединеното кралство се чака да продължи да извършва всички договорености, поети до момента в който е било член на Европейски Съюз. Вместо да се минава към правосъдни закани, мисля, че е значимо ясно да заявим, че уреждането на сметките е извънредно значимо за започване на новите връзки на равноправна основа, учредена на взаимно доверие ". Според нея Лондон още не е повдигал публично въпроса в Брюксел.

Преди няколко седмици почитан представител на Франция разяснява, че отводът да се създадат контрактуваните вноски ще е равностоен на прекъсване на обслужването на външен дълг от Англия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (668)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР