Европейският съюз обяви, че е инжектирал 325 млн. евро за

...
Европейският съюз обяви, че е инжектирал 325 млн. евро за
Коментари Харесай

ЕС осигурява 325 млн. евро помощ за бежанците в Турция

Европейският съюз разгласи, че е инжектирал 325 млн. евро за бежанците в Турция , част от голям проект за финансиране на страната, която е хазаин на най-голямото бежанско население в света, съобщи " Франс прес ".

През юни Европейски Съюз утвърди проект за даване на Турция на 3 милиарда евро от 2021 до 2024 година, с цел да ѝ помогне в приютяването на милиони бежанци от Сирия.
 Ердоган: Европа да поеме отговорност за бежанците от Афганистан
Ердоган: Европа да поеме отговорност за бежанците от Афганистан

Лъжи са изказванията, че в Турция имало 1.5 милиона афганистанци

325 млн. евро ще бъдат заредени в дебитните карти на бежанците, помагайки на повече от 1,5 млн. души да покрият най-важните си потребности, като храна, наем, превоз и медикаменти .

" Тази поддръжка е сериозна избавителна линия за хиляди фамилии, доста от които бяха изключително мощно наранени от пандемията от ковид ", означи Янез Ленарчич, еврокомисар по ръководство на рецесии, на конференция в Анкара.

" Тази парична помощ им разрешава сами да решат от какво се нуждаят най-спешно, като в същото време способстват за турската стопанска система ", добави еврокомисарят.
 Фон дер Лайен: Турция се нуждае от спомагателна помощ за сирийските бежанци
Фон дер Лайен: Турция се нуждае от спомагателна помощ за сирийските бежанци

Европейски Съюз би трябвало да актуализира своя миграционен пакт с Турция

Ново изследване, извършено от Турския Червен полумесец и Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец, сподели, че равнищата на дълг измежду бежанците в Турция са се нараснали повече от два пъти от началото на COVID-19 пандемията, като малко под половината от интервюираните не са имали допустими равнища на банкет на храна .

Практиката за зареждането на дебитни карти, която е в действие от 2016 година и е в сходство със съществуващата турска система за обществени помощи, понастоящем поддържа към една трета от уязвимото бежанско население в страната.

Турция е дом на към 5 млн. бежанци и мигранти , множеството от тях от разкъсваната от война Сирия, и остава един от желаните направления за влизане на мигранти и бежанци в Европа.
 Европейски Съюз налива милиони за бежанците в Турция
ЕС налива милиони за бежанците в Турция

Едната стратегия е за образованието на децата

През 2016 година Европейски Съюз даде обещание да дава на Турция до 6 милиарда евро годишно след рецесията с мигрантите, когато над един милион бежанци влязоха в Европа.

Турските управляващи неведнъж споделяха, че сумата не била задоволителна, с цел да се оправи с броя на бежанците, които страната приема.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР