Европейският съюз никога не може да съизмери помощта си със

...
Европейският съюз никога не може да съизмери помощта си със
Коментари Харесай

Съюзниците отрупаха Украйна с обещания, Зеленски поиска да е "мощен член на западния свят"

Европейският съюз в никакъв случай не може да съизмери помощта си със смелостта и саможертвата на украинците, само че ще бъде с Украйна, колкото е належащо, съобщи на международна конференция за възобновяване на Украйна след войната ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя съобщи, че Комисията най-накрая е подготвена със законодателно предложение за потребление на иззетите поради глобите съветски активи за възобновяване на Украйна, което ще бъде импортирано преди края на месеца.

Какво дава обещание Европа

Фон дер Лайен съобщи и че Европейски Съюз ще покрие 45% от финансовите потребности на Украйна, за които досега няма обезпечени средства. До 2027 година те възлизат на 110 милиарда евро, 60 милиарда от които за бюджета. Парите ще бъдат обезпечени под формата на безплатна помощ от бюджета, заеми и иззети средства от Русия, сподели Фон дер Лайен.

Във вторник Комисията предложи проверка на дълготрайния си бюджет, в която е заложено обезпечаването през идващите четири години.

" Нямам подозрение, че Украйна ще стане част от Европейски Съюз ", съобщи още Фон дер Лайен, наблягайки, че макар войната Киев е съумял да реализира забележителен прогрес в правосъдните промени, битката с корупцията и укрепването на институциите си.

Заключението се съдържа в вербален отчет за напредъка на Украйна към еврочленството, показан на европейските страни в сряда. Фон дер Лайен сподели, че се надява впечатляващите триумфи да бъдат разчетени като сигнал към интернационалните вложители да се включат в обезпечаването на средства за следвоенното възобновяване.

 Илюзорният опит на Путин да възвърне една изгубена империя в действителност даде началото на пътя на Украйна към нейната фантазия, сподели Урсула фон дер Лайен
© Reuters

Илюзорният опит на Путин да възвърне една изгубена империя в действителност даде началото на пътя на Украйна към нейната фантазия, сподели Урсула фон дер Лайен

Председателят на Европейската комисия анонсира и началото на работа по правенето дружно с Украйна на проект за вложения и промени, който ще съдържа съответни планове, за които ще се събира интернационално финансиране.

Не единствено възобновяване

Обръщайки се по видеовръзка към форума, украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е належащо да се премине към действителни планове за възобновяване на Украйна.

" Трябва да преминем от съглашение към действителни планове ", сподели той, добавяйки, че украинската делегация, изпратена на конференцията в Лондон " ще показа съответни неща и предлагаме да ги създадем дружно по време на моя мандат ".

Киев търси до 40 милиарда $ за финансиране на първата част от " Зеления проект Маршал " за възобновяване на стопанската система си, в това число развиване на стоманодобивна промишленост без въглища, сподели почитан украински чиновник преди конференцията.

Общата сметка ще бъде голяма, като Украйна, Световната банка, Европейската комисия и Организация на обединените нации пресметнаха през март, че цената за първата година от войната е 411 милиарда $, като сумата елементарно може да доближи повече от 1 трилион $, написа Ройтерс.

Като благодари за поддръжката от съдружниците, Зеленски акцентира, че плановете, от които Киев се нуждае не са свързани единствено с възобновяване на провалите от военните дейности, само че и " да се развие като мощен член на западния свят. "

Украйна се надява да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз до края на годината, само че упоритостите й същият развой да стартира и в НАТО бяха попарени, откакто генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг съобщи предходната седмица, че.

И от Съединени американски щати

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който също взе участие във лондонската конференция, сподели, че Вашингтон ще изпрати още 1.3 милиарда $ помощ на Украйна. Парите са предопределени за ремонта на енергийната мрежа, модернизиране на пристанищата, железопътни линии и друга инфраструктура.
" Възстановяването значи полагане на основата за преуспяване на Украйна като сигурна, самостоятелна страна, изцяло интегрирана с Европа, обвързвана с пазарите по целия свят ", сподели Блинкен на конференцията за възобновяване на Украйна в Лондон.

520 милиона $ от оповестената сума ще отидат за украинската енергетика, 657 милиона $ - за модернизацията на гранични пунктове, транспортна и друга сериозна инфраструктура.

 Държавният секретар на Съединени американски щати разгласи отпущането на 1.3 милиарда $ за възобновяване на вредите от войната и за модернизацията на Украйна
© Reuters

Държавният секретар на Съединени американски щати разгласи отпущането на 1.3 милиарда $ за възобновяване на вредите от войната и за модернизацията на Украйна

Около 100 милиона $ ще бъдат употребявани за подкрепяне на цифровизацията на украинските митници и други системи и 35 млн. за финансиране и обезпечаване на украинския бизнес.

Новата помощ идва в допълнение към повече от 20 милиарда $ икономическа помощ и помощ за развиване, предоставена от Съединените щати на Украйна, сподели Блинкен.

Лондон също ще взе участие

Обръщайки се към главната компликация за множеството компании, които желаят да влагат в Украйна - застраховка против вреди и опустошения от войната, английският министър председател Риши Сунак разгласи основаването на Рамка за обезпечаване на боен риск.

 Британският монарх Чарлз III даде банкет за участниците в Лондонската конференция за възобновяване на Украйна в двореца
© Reuters

Британският монарх Чарлз III даде банкет за участниците в Лондонската конференция за възобновяване на Украйна в двореца " Сент Джеймс " във вторник вечер

" Заедно с нашите съдружници ние ще поддържаме нашата поддръжка за защитата на Украйна и за контранастъплението и ще стоим с Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, до момента в който те не престават да печелят тази война ", сподели Сунак на конференцията, която събра повече от 1000 участници от обществения и частния бранш.

Той сподели, че Лондонската рамка е " голяма стъпка напред към подкрепяне на застрахователите да подсигуряват вложения в Украйна, премахвайки една от най-големите бариери и давайки на вложителите увереността, от която се нуждаят, с цел да работят ".

Сунак разгласи 3 милиарда $, които Обединеното кралство ще даде под формата на спомагателни гаранции за отключване на заеми от Световната банка, които Аджай Банга, президент на Групата на Световната банка, сподели, че ще разрешат на неговата група да продължи да оказва помощ на " хората да възстановят живота си след опустошението ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР