Европейският съюз може вече да се предпазва по-добре от несправедливо

...
Европейският съюз може вече да се предпазва по-добре от несправедливо
Коментари Харесай

Европарламентът одобри засилена защита срещу дъмпинга

Европейският съюз може към този момент да се защищава по-добре от незаслужено невисок импорт и да се бори по-ефективно против обществения дъмпинг, съгласно утвърждения от евродепутатите закон през вчерашния ден, съобщи пресслужбата на Европейския парламент.

Този закон има за цел да защищити Европейски Съюз от несправедливи практики от страни отвън Европейски Съюз и да добави неотдавна признатите правила за битката с дъмпинга от трети страни, които мощно се намесват в стопанската система му.

Какво е новото

- Европейски Съюз ще може да постанова по-високи цени на дъмпингов или субсидиран внос;

- следствията на антидъмпингови каузи ще бъдат доста по-кратки;

- разноските на индустрията на Европейски Съюз, произлизащи от интернационалните съглашения в региона на труда и околната среда, ще бъдат отразени в изчисляването на митата;

- дребните и междинните предприятия ще получават помощ, с цел да се оправят с процедурата;

- всички артикули, идващи в Европейски Съюз, ще бъдат прецизно следени от момента, в който следствието е обявено до неговото фактическо начало и ще бъдат регистрирани, с цел да се избегне складирането.

Новият закон влиза в действие, откакто бъде публично утвърден от Съвета и се разгласява в Официалния вестник на Европейския съюз.

Европейски Съюз сега актуализира законодателството си за комерсиална отбрана от 1995 година, с цел да се опълчи на нелоялните търговски практики в страни отвън Европейски Съюз и с цел да отговори на изменящите се потребности на европейските компании, служащи и консуматори.

Според новия текст Европейски Съюз ще може да постанова по-високи мита на дъмпингов и субсидиран импорт. Законът също по този начин разрешава да се ползва по-строго пояснение на по този начин нареченото предписание за по-ниско мито, съгласно което способените управляващи могат да ползват по-ниски мита при положение, че това е задоволително, с цел да се в профил вредата от некоректен импорт.

Европейските търговски правила за първи път в света ще изискват от сътрудници отвън Европейски Съюз да дават отговор на интернационалните обществени и екологични стандарти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР