Европейският съюз иска да удвои производството на чипове и да

...
Европейският съюз иска да удвои производството на чипове и да
Коментари Харесай

ЕС иска да стане сериозен играч в производството на чипове

Европейският съюз желае да удвои производството на чипове и да доставя 20% от чиповете на международния пазар до 2030 година Целта на Европейски Съюз е част от новия проект Digital Compass, разгласен през вчерашния ден, който има за цел да ускори „ цифровия суверенитет “ посредством финансиране на разнообразни високотехнологични начинания.

Освен удвояване на производството на чипове, Европейски Съюз също по този начин желае всички семейства да имат достъп до 5G и гигабитова интернет връзка до 2030 година, като желае и „ всички основни публични услуги “ да бъдат налични онлайн за жителите на всяка една страна – членка, както и да успее да сътвори първия квантов компютър на територията на Евросъюза. Финансирането на тези и други планове ще пристигна от фонда на Европейски Съюз в отговор на ковид на обща стойност от 672,5 милиарда евро, като 20 % от тези пари са предопределени за софтуерни вложения.

Амбицията на Европейски Съюз да създава повече полупроводникови чипове е изключително забележителна. Поддържането на постоянни доставки на чипове се трансформира в належаща грижа за страните по света, защото спиранията на веригата за доставки, породени от пандемията и комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, се отразиха на световните доставки, само че също и довеждат до някои празноти в задоволяването на пазарната ниша. Както при потока от основни запаси като петрол, достъпът до съвременни технологии е от значително значение за доста промишлености и артикули – от смарт телефони iPhone до коли. В момента главната част от производството на чипове е съсредоточена в Азия, изключително в Тайван и Корея.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР