Европейският съюз иска българските данъкоплатци да платят поне 7 милиона

...
Европейският съюз иска българските данъкоплатци да платят поне 7 милиона
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: България заплашена да връща на ЕК 7 милиона евро по проекти - в аферата и депутатка на Христо Иванов

Европейският съюз желае българските данъкоплатци да платят най-малко 7 милиона евро от общо 23 960 424 лева като възобновяване на финансирани до приемане на отчета на ОЛАФ за „ лъжливи дейности” 4 плана, оповестява „ 19 минути “ като се базира на източници от ДФЗ.

В момента във Фонда са изпратени пледоариите на юристите за координиране – делото е в ход. Един от плановете е на зелената депутатка от Демократична България в последните два Народното събрание Албена Симеонова Върбанова, за който Върховният административен съд издаде изрично решение, потвърждаващо констатациите на ОЛАФ и Европейската комисия за фиктивни доставки и нагласени повишени цени за източване на еврофондове.

Върбанова го е подписала като ръководител и представяващ БАБ – Българска асоциация Биопродукти. Проектът на е за 9 млн. лева, от които са платени 843 000 лева Спирането на плана от ОЛАФ е поради нарушавания по най-малкото перо от плана, само че и единственото, което е в действителна изгода на биопроизводителите.

Например 45 хиляди евро са отишли за „ дизайн “ на видеоклип. Рекамата пък е глътнала сумата от 2,5 млн. евро и така нататък

Делото от българска страна се води от Външното министерство, а средствата, които се заплащат по него - десетки хиляди лв. за юристи и така нататък са от джоба на данъкоплатците.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР