Европейският съюз има готовност да наложи невиждани досега санкции на

...
Европейският съюз има готовност да наложи невиждани досега санкции на
Коментари Харесай

"Невиждани досега" санкции ще бъдат наложени на Русия при нахлуване в Украйна, предупреди датският външен министър

Европейският съюз има подготвеност да наложи " невиждани до момента " наказания на Русия, ако тя нападне Украйна. За това предизвести външният министър на Дания Йепе Кофод, представен от Ройтерс. Няма подозрение, че сме подготвени да реагираме с изчерпателни, невиждани до момента наказания, в случай че Русия още веднъж нахлуе в Украйна, закани се той преди срещата на външните министри на Европейски Съюз.

" Русия би трябвало да знае, Путин би трябвало да знае, че цената да си служиш с провокации и военни сили за смяна на границите в Европа ще бъде доста, доста висока... Ние сме подготвени да предприемем най-тежките наказания, по-строги и от 2014 година ", безапелационен бе Кофод.

Припомняме, по-рано през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел, заяви и че за момента Европейски Съюз няма да подхваща нови наказания против Русия. Той разясни, че " процесът на взимане на решение за наказания е комплициран " и че е належащо взаимно единодушие на всички страни членки и съдружници на Европейски Съюз, преди да бъдат приложени каквито и да било нови ограничения.

Съединени американски щати също отхвърлиха апелите за неотложно налагане на стопански наказания против Русия, защото смятат, че това ще подкопае способността на Запада да възпре възможна съветска експанзия против Украйна.

Обединеното кралство заплаши Русия със наказания, откакто Англия упрекна Кремъл, че се пробва да сложи проруски водач в Украйна.

От своя страна украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че поддържа налагането на наказания неотложно. Струпване на съветски войски наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна.

Въпреки че Москва отхвърля да има подобен проект, тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР