Европейският съюз и Съединените щати подготвят спешно нов пакет санкции

...
Европейският съюз и Съединените щати подготвят спешно нов пакет санкции
Коментари Харесай

Дипломатически сблъсъци по казуса за убитите цивилни в Буча

Европейският съюз и Съединените щати приготвят незабавно нов пакет наказания против Русия, откакто в следеното до неотдавна от съветските сили градче Буча край Киев бяха открити голям брой цивилни жертви - със завързани ръце и в всеобщ гроб.

„ Това са военни закононарушения и това ще бъде прието от света за геноцид. Виждате какво е станало тук, знаем за хиляди убити и изтезавани, с откъснати крака, дами изнасилени и деца умъртвени “, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, който беше през днешния ден в Буча.

Кметът на града оповестява, че 280 жертви са открити в всеобщи гробове. Във всички освободени от руснаци региони към Киев са открити общо 410 убити цивилни, оповестява украинската прокуратура.

Русия изрично отхвърля нейните военни да са виновни за избитите украинци. Външният министър Сергей Лавров назова изказванията на управляващите в Киев поредна подправена вест.

Тази вечер Лавров заяви, че Англия е осуетила съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Буча и по тази причина съветската задача в Ню Йорк възнамерявала да даде специфична конференция довечера.

Лавров сподели още, че някои западни водачи имат проблем със съвестта. Малко преди този момент президентът на Съединените щати Джо Байдън още веднъж назова съветския президент Владимир Путин " военнопрестъпник ".

Пентагонът не може да удостовери без значение информацията от украинските управляващи за Буча. Няма причина обаче и да не им има вяра, цитира организация Ройтерс източник от американското министерство на защитата.

Заради Буча Германия афишира за личност нон грата забележителен брой съветски дипломати от посолството в Берлин, разгласи външният министър Аналена Бербок. По неофициална информация от немската столица ще би трябвало да си тръгнат 40 от общо 104-ма чиновници на съветската задача.

Тази вечер и френското външно министерство разгласи, че ще разгласи за личност нон грата доста съветски дипломати в Париж. Точен брой не беше оповестен.

Правителството на Литва пък гони посланика на Русия във Вилнюс и отзовава своя в Москва. Подобна мярка обмисля и латвийското държавно управление.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР