Европейският съюз (ЕС) и Китай ще проведат среща на върха

...
Европейският съюз (ЕС) и Китай ще проведат среща на върха
Коментари Харесай

ЕС-Китай провеждат първа среща на върха от 4 години

Европейският съюз (ЕС) и Китай ще проведат среща на върха през декември. Това заяви в четвъртък представител на президента на Европейския съвет Шарл Мишел.

Така удостовери по-ранно известие на Bloomberg News.

Докато Bloomberg посочи, че срещата ще се организира на 7-8 декември, представителят на Мишел сподели, че точната дата към момента не е избрана.

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен и  Мишел ще пътуват до Китай за първата персонална среща на върха с управлението на Пекин от четири години насам .

Китай към момента не е удостоверил обществено датата или мястото на срещата.
 Китай прикани страните от Г-7 да спрат
Китай прикани страните от Г-7 да спрат " да подбуждат борба "

Остра реакция след срещата на външните министри на Г-7 в Токио

Пекин изрази мощно неодобрение от обвързваните с Китай мнения, направени от външните министри на Г-7, и прикани блока " да спре да подбужда борба ", се споделя в изказване на посолството му в Япония в четвъртък, представено от Ройтерс.

, извършена в Токио, завърши в сряда и прикани за филантропични паузиза да се допусне помощ и да се работи за освобождението на заложници.

В взаимно изказване страните от Г-7 също приканиха Китай да обърне внимание на своята непазарна политика, да не оказва помощ на Русия във войната ѝ против Украйна, да резервира мира и стабилността в Тайванския проток и да разреши високо равнище на автономност на Хонконг.
 Китай скастри Англия за доближаването ѝ с Тайван
Китай скастри Англия за доближаването ѝ с Тайван

Лондон и Тайпе подписаха ново комерсиално споразумение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР