Европейският съюз(ЕС) губи годишно 60 милиарда евро от укрити данъци,

...
Европейският съюз(ЕС) губи годишно 60 милиарда евро от укрити данъци,
Коментари Харесай

ЕС губи 60 млрд. евро заради офшорните зони


Европейският съюз(ЕС) губи годишно 60 милиарда евро от укрити налози, защото интернационалните концерни се записват в офшорни зони благодарение на юрдически лица. Това е към 1/5 от всички данъчни задължени на фирмите в Европейски Съюз, написа немският в. " Зюддойче цайтунг ", цитирайки плановете на френския икономист Габриел Цукман.

Според него от тази процедура най-силно е ощетена Германия, която не съумява да събере към 17 милиарда евро, или съвсем една трета от корпоративните налози в страната. Франция пък би могла да събира всяка година най-малко 25% повече от компаниите, а Англия най-малко 20 на 100, написа изданието. В две трети от случаите с укрити данъчни отговорности се дължи на така наречен данъчни райове вътре в Европейски Съюз - Холандия, Ирландия или Люксембург, а не поради регистрацията на юридически лица на Карибските острови. 

Регулирането на сметките, които са нелегално притежавани в чужбина, ще донесе на Франция повече от един милиард евро през т.г. и малко по-малко през 2018 година, което общо значи повече от 8 милиарда евро от 2013 година до момента съгласно отчет, оповестен в понеделник от Сметната палата. Службата за обработка на коригиращите заявления разрешава на притежателите на секрети сметки в чужбина да извадят нескрито притежаваните от тях суми, които не са били обложени с налози по време на данъчна прошка. Правителството бе оповестило през септември, че тази работа ще бъде закрита в края на годината, само че в отчет на Сметната палата се желае тя да продължи да бъде дейна, до момента в който последните молби за легализиране на тези суми не бъдат прегледани и обработени. Дейността на службата от четири години насам, е увенчана с огромен триумф ", отбелязва Сметната палата. Според нейните данни става дума към 51 000 молби за обща сума на активите от 32 милиарда евро, като тази сума може да се усили още до 31 декември. 

Министрите на финансите на страните от Европейски Съюз разискаха през вчерашния ден с правенето на " черен лист " на данъчните убежища по света, заяви " ИЮ Обзървър ". Решението тематиката да бъде още веднъж включена в дневния ред на месечното съвещание е взето след публикуването на " Досиета от Рая " в няколко медии през уикенда. Страните в Европейски Съюз от месеци възнамеряват да реализират съглашение за подобен лист на данъчните убежища до края на тази година и новите разкрития възобновиха полемиката. Критериите за определение за данъчно леговище се разграничават доста измежду страните от Европейски Съюз, като някои не включат юрисдикции в националните си описи.
РАЗКРИТИЯ
Над 8 млн. $ е вложил пенсионният фонд на английските депутати в офшорна зона на остров Джърси в Ламанша, написа в. " Файненшъл таймс ". Изданието назовава това " неловко признание за политиците, които подлагат на критика данъчните оазиси ". Освен това фондът е вложил, по данни на изданието, съвсем 7.9 млн. $ в фирмите " Амазон ", " Епъл " и " Алфабет ", чиято благосъстоятелност е " Google ". Британските политици неведнъж са подлагали на критика тези софтуерни колоси от Съединени американски щати по отношение на заплащането на налози, напомня вестникът.
--
8 милиарда евро си върна Франция от 2013 година от регулирането на сметките, които са нелегално притежавани от французи в чужбина, сочи отчет, оповестен от Сметната палата на страната.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР