Европейският съюз е възмутен от посещението на руския външен министър

...
Европейският съюз е възмутен от посещението на руския външен министър
Коментари Харесай

Вучич: ЕС е възмутен от посещението на Лавров в Белград, но мълчи за посещението на Сиярто в Москва

Европейският съюз е засегнат от визитата на съветския външен министър Сергей Лавров в Белград, само че мълчи за визитата на унгарския външен министър Петер Сиярто в Москва. Това сподели президентът на Сърбия Александър Вучич пред публицисти в петък след ученията на Министерство на вътрешните работи „ Гружа-2022 “, отговаряйки на въпрос за срещата сред Лавров и Сиярто в Москва, предава.

" Ако Лавров пристигна на следващия ден в Белград, тогава ще бъдем главната вест за всички, които считат, че имат право да вършат забележки на Сърбия. Но те мълчат, когато нещо се случва в Европейски Съюз ", сподели още Вучич.

В четвъртък на конференция след диалози с Лавров Сиярто сподели, че Унгария има намерение да закупи спомагателни количества природен газ от Русия и би желала да реализира съглашение за това допустимо най-скоро.

Посещението на Лавров в Белград беше планувано за 6-7 юни. На 5 юни вестник " Вечерне новости " заяви, че България, Северна Македония и Черна гора са отказали да обезпечат въздушен кулоар за самолета на съветския министър. Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова удостовери, че на самолета е отказано позволение да прелети през въздушното пространство на страните към Сърбия. Самият Лавров сподели, че Москва счита решението на редица европейски страни да не пропуснат неговия аероплан за невиждано и немислимо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР