Европейският съюз е увеличил 4 пъти хуманитарната помощ, която изпраща

...
Европейският съюз е увеличил 4 пъти хуманитарната помощ, която изпраща
Коментари Харесай

ЕС е увеличил 4 пъти хуманитарната помощ за Газа

Европейският съюз е нараснал 4 пъти филантропичната помощ, която изпраща в Газа. Това разгласи председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен по време на ревизия в Египет.

Тя отлетя до град Ариш, който е в непосредствена непосредственост до Газа. Фон дер Лайен сподели, че към този момент са пристигнали 15 полета с помощи, които са предоставени на Червения полумесец. Истинският проблем обаче е, че Израел не стопира бойните дейности. Това не разрешава на помощта да влезе при нуждаещите се.

От през днешния ден Израел се съгласи да позволява по две цистерни с гориво в Газа дневно, откакто бе подложен на напън от Съединени американски щати. Организация на обединените нации споделя, че това е доста по-малко от нужното, с цел да работи даже базовата инфраструктура.

„ Египет обезпечава животоспасяваща линия за доставки в Газа. Европейският съюз се възползва от нея, с цел да достави филантропичната помощ, от която хората се нуждаят. Ние сме най-големият донор на палестинския народ и един от най-големите и постоянни донори на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци. Организирахме въздушен мост, по който до момента минаха 15 самолета и следва да дойдат още доста ”, сподели Урсула фон дер Лайен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР