“Европейският съюз даде нова надежда на британските банки относно техния

...
“Европейският съюз даде нова надежда на британските банки относно техния
Коментари Харесай

Британските банки ще трябва да плащат такси на ЕС, ако искат да запазят привилегиите си

“Европейският съюз даде нова вяра на английските банки по отношение на техния статут след Brexit” e една от основните тематики на първите страници на авторитетното английско издание The Times.

Според информация на вестника, представена от " Фокус ", английските финансови предприятия ще си запазят някои привилегии при достъпа си до пазара в Европейски съюз след Brexit. Но за задачата, банките ще би трябвало да внасят избрани такси в бюджета на Съюза .

Официални лица от европейските държавни управления, в това число и тези в Берлин, преглеждат опциите за сформиране на необятна комерсиална договорка, в случай че Англия е съгласна да заплати някои такси в подмяна. По думите на неназован европейски посланик, „ в случай че Англия желае да размени вноски в бюджета на Съюза с цел да има достъп до единния пазар, ще откри много поддръжка “.

Коментарите идват на фона на твърдата позиция, изразена от основния договарящ за Brexit от страна на Европейски Съюз Мишел Барние, съгласно който Европейският съюз ще може да предложи на Лондон единствено и само лимитирано комерсиално съглашение, отбелязва още вестникът.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР