Европейският съюз беше мечта на поколения - една общност, която

...
Европейският съюз беше мечта на поколения - една общност, която
Коментари Харесай

Елена Йончева: Брюксел ще допусне ли Черноморският регион да стане военна зона

" Европейският съюз беше фантазия на генерации - една общественост, която ни подсигурява мир, независимост, разцвет. Днес обаче позволихме да се настани подозрението. Съмнението - дали Брюксел се бори за ползите на европейските жители. "

Това съобщи Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите, по време на пленарното съвещание на Европейския парламент в Страсбург.

" Придържане към политиката на стратегическа автономност, основаване на самостоятелен съюз е пътят към мира. Милитаризация на част от нашия континент е пътят към разрухата. Той води към ескалация и бъдещи спорове ", уточни Йончева.

" Днес нашите американски сътрудници преглеждат два законопроекта, в които оферират нова тактика за Черноморския район. Предвижда се определяне на непрекъснато военно наличие в Черно море. Поставя се под подозрение валидността на конвенцията от Монтрьо, която лимитира военното наличие на страни отвън района ", акцентира Йончева.

" И през днешния ден не чуваме каква е позицията на Брюксел. Има ли изобщо позиция, тактика. Ще допусне ли Черноморският район да стане военна зона и по този начин да трансформира целия Европейски съюз във военновременна територия ", попита Елена Йончева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР