Европейският съвет и срещата на върха за Западните Балкани на

...
Европейският съвет и срещата на върха за Западните Балкани на
Коментари Харесай

Б. Борисов: Европейският съвет и срещата на върха за Западните Балкани през май ще се проведат

Европейският съвет и срещата на върха за Западните Балкани на 17-и ти май ще се организира, това съобщи министър председателят Бойко Борисов след срещата си в Мостар със сръбския президент Александър Вучич:

„ Убеден съм, че ще намерим метод, тъй че президентът Тачи да взе участие, все пак, че има няколко страни, които не са признали Косово. Поне импровизирано, в този момент слушам, че биха отказали да вземат участие в такава среща. С Мариано Рахой се разбрахме. Той е на двудневно посещаване от предходния ден. Така че, с всички ще намерим някакъв метод да не проваляме съвета. Въпреки всичко съм оптимист за провеждането “.

Борисов е в Мостар за откриването на икономическия в града. Преди това той разиска обстановката и проблемите на Балканите с Вучич.

" Да проявим разсъдък, обръщам се към всички водачи на Балканите. Последствията ще са единствено за нас. Убеден съм, слушайки сътрудниците от Европа, от Европейския съвет и съюз, че те желаят мир и разцвет на Балканите ".

Премиерът на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, ще бъде на посещаване в София в четвъртък и петък, разгласи още Борисов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР