Европейският съд по правата на човека в Страсбург (ЕСПЧ) даде

...
Европейският съд по правата на човека в Страсбург (ЕСПЧ) даде
Коментари Харесай

Европейският съд даде ход на 2 жалби на Симеон Сакскобургготски

Европейският съд по правата на индивида в Страсбург (ЕСПЧ) даде период на държавното управление до 13 септември да показа възраженията си или да потърси съглашение със Симеон Сакскобургготски по две от трите тъжби по отношение на върнатите му и след това наново отнети парцели.

Това се схваща от пространното решение на Европейски съд по правата на човека, оповестено през днешния ден на уеб страницата на съда, и от съпътстващо приложение към решението.

Комуникирането от Европейски съд по правата на човека на двете тъжби, т.е. настояването на мнение от държавното управление и посочването на период, значи, че съдът приема за възможни двете тъжби и ще ги преглежда всъщност. А съгласно статистиката над 80 % от случаите, в които съдът е изискал мнение от съответната страна, делата завършват сполучливо за жалбоподателите, разяснява юрист Михаил Екимджиев, който води делата в Страсбург, представен от " Дневник "

До Европейски съд по правата на човека бяха отправени три тъжби от Симеон Сакскобургготски - за мораториума на Народното събрание от 2009 година, който забрани на царската фамилия да се разпорежда с реституираните парцели, за отказаната реставрация на чифлика Кричим и за оповестените за държавна благосъстоятелност от съда хижи Саръгьол и Ситняково.

Европейски съд по правата на човека отхвърля като неприемлива жалбата за Кричим, явно правейки разлика сред отказана реставрация и одържавяване на към този момент реституиран парцел, каквито са хижите Саръгьол и Ситняково. Съдът отхвърля също вписаните като наследници царските братовчеди, на съображение че те не са били въвеждани във притежание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР