Европейският производител на самолети Еърбъс“ създаде концепция за самолет, чийто

...
Европейският производител на самолети Еърбъс“ създаде концепция за самолет, чийто
Коментари Харесай

Еърбъс представи концепция за самолет, вдъхновен от хищна птица

Европейският производител на самолети „ Еърбъс “ сътвори идея за аероплан, чийто дизайн е въодушевен от орлите, ястребите и други хищни птици.

Концепцията за аероплан, наименуван Bird of Prey, което значи хищна птица, бе разкрита от държавния секретар на Англия за интернационалната търговия Лиам Фокс по време на авиошоу Royal International Air Tattoo, състояло се в петък.

Фокс разгласява видео в своя Туитър акаунт в поддръжка на плана, като се вижда екстравагантния дизайн на самолета, който има пера на опашката и крилата.

Delighted to support the launch of the fantastic new @Airbus Bird of Prey concept airliner at the Royal International @AirTattoo show today.

The???????? is a world-leader in engineering #innovation, with UK aerospace industry exports totalling £34.2bn in 2018.
#EngineeringisGREAT pic.twitter.com/htMtAKWZtf
— Dr Liam Fox MP (@LiamFox) July 19, 2019

" Вдъхновен от полета на птицата, той има структури на крилото и опашката, които имитират тези на хищна птица, като в същото време включва самостоятелно следени пера, които обезпечават деен надзор на полета ", пишат от „ Еърбъс “.
Самолетът ще може да транспортира до 80 пасажери и ще гори с от 30% до 50% по-малко гориво от сходни въздухоплавателни средства в употреба през днешния ден.

Проектът обаче има и една по-голяма цел, а точно да стимулира и въодушеви идващите генерации инженери да мислят в тази тенденция и да вършат нововъведения. Това споделя Мартин Астън, старши управител на компанията, като добавя, че се надява, планът да спомогне за повишение на устойчивостта на авиацията, с по-чисти, по-екологични и по-тихи самолети, като се вземат и забавни дизайнерски решения, въодушевени от природата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР