Европейският потребителски център - България има значително увеличаване на жалбите,

...
Европейският потребителски център - България има значително увеличаване на жалбите,
Коментари Харесай

Какви права имаме при закъснял или отменен полет

Европейският потребителски център - България има доста увеличение на жалбите, недоволствата и запитванията, свързани със закъснели полети. Това сподели пред Българска национална телевизия шефът на центъра Соня Спасова.

При просрочен полет потребителите би трябвало да получат информация какво е закъснението. В взаимозависимост от времето, в което би трябвало да се чака полетът, могат да зародят и спомагателни права.

" Например, в случай че сте на летището и чакате повече от два часа, самолетната компания би трябвало да се погрижи за вас. Трябва да бъдат обезпечени ваучери или храна, закуска, питиета. Ако това изчакване продължи прокалено дълго - би трябвало да се обезпечи нощувка с транспорт до хотела и назад. Ако времето на забавяне е повече от три часа, в случай че повода е в самолетната компания, потребителят може да има право и на парична отплата. Размерът на тази отплата е закрепен. Когато става въпрос за полети до 1500 км, размерът на компенсацията е 250 евро ", изясни Спасова.

 iStock iStock
Ако потребителите попаднат на неточна самолетна компания, записана в Европейски Съюз, те могат да се извърнат към Европейския потребителски център - България.

" Нашата помощ е безвъзмездна и постоянно сме на линия за съвещания, препоръки и съответна помощ ", увери Соня Спасова.

При проблем с самолетна компания отвън Европейски Съюз, потребителите могат да се извърнат към съответния надзорен орган по въздухоплаване в дадената страна.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР