Европейският полицейски съюз (ЕПС) планира да подкрепи активно протестите на

...
Европейският полицейски съюз (ЕПС) планира да подкрепи активно протестите на
Коментари Харесай

Европейският полицейски съюз ще подкрепя активно полицейските протести догодина



Европейският полицейски съюз (ЕПС) възнамерява да поддържа интензивно митингите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за по-високи заплати през 2018 година, като провежда част от събитията си в България.

Това оповестиха в понеделник от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР), която е един от главните основатели на протестните събирания на униформените.

От най-големия полицейски профсъюз прецизират, че идните прояви на ЕПС у нас са свързани с желанието на СФСМВР да промерни " метода и метода на изложение на своите претенции за нарастване на заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи ".

" В тази връзка на 2 ноември 2017 година в Берлин се организира конференция на Европейския полицейски съюз, по време на която президентът на ЕПС Герит ван де Камп съобщи, че поддържа протестните дейности за нарастване на заплатите на чиновниците и че през 2018 година една част от събитията на ЕПС ще се проведат в България, с цел да стане ясно какви са приходите на служителите на реда и изискванията на труд, в които работят ", прибавят от синдикалната федерация.

По време на въпросната конференция са оповестени и резултатите от проучване на качеството на служебните кубинки, с които Министерство на вътрешните работи доставя чиновниците си. Според лабораториите на GORE-TEX, ангажирани с проучването, обувките на българските служители на реда " не дават отговор на актуалните условия и потребности на полицията и не са подобаващи за осъществяване на техните служебни отговорности ".

" Експертът, изотвил сранителен разбор на оборудването, оборудването и образованието на полицейски чиновници в 15 страни – Никша Никодинович, съобщи, че един от огромните опасности за Западна Европа във връзка с регистрирането на противозаконните мигранти е директно обвързван с ниското възнаграждение, което води до демотивация на служителите на реда в Сърбия и България ", показват още от СФСМВР.

По мотив професионалния празник на полицията на 8 ноември, синдикатът провежда научно-приложна конференция на тематика " Министерство на вътрешните работи 2030: провокации пред политиките за сигурност ", която ще се организира в конферентната зала на УНСС. Целта на събитието е построи " нов стандарт за обмисляне и консултиране на промените в Министерство на вътрешните работи, тъй че те да дават отговор както на потребностите на жителите, по този начин и на упованията на чиновниците ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР