Европейският парламент в Страсбург бе запознат днес с инцидента, при

...
Европейският парламент в Страсбург бе запознат днес с инцидента, при
Коментари Харесай

ЕП за недопускането на Андрей Ковачев в РСМ: Ще защитаваме правата на всеки евродепутат

Европейският парламент в Страсбург бе осведомен през днешния ден с случая, при който евродепутатът Андрей Ковачев и негови спътници не бяха позволени през границата на Република Северна Македония на 6 май, оповестява Българска телеграфна агенция.

Еврподепутатът Михаел Галер (ЕНП) дефинира случая като " злополучен и недопустим случай ". Той пояни пред своите сътрудници, че Ковачев не е бил позволен, макар че е пътувал с дипломатически паспорт. По думите на Галер в началото за тези дейности от страна на Република Северна Македония не е било обещано пояснение, а по-късно е било конкретизирано, че отводът е обвързван с разпореждане да не бъдат допускани в страната хора, които смущават публичния ред.

Познавам Андрей Ковачев като честен сътрудник, който поддържа приемането на Северна Македония в Европейски Съюз и договарянията за присъединение. Със сигурност той не заплашва тази страна, уточни Галер.

Председателят на Екологичен потенциал Роберта Мецола съобщи, че казусът буди извънредно страдание. Екологичен потенциал ще пази правото на всеки евродепутат да може да извършва отговорностите си, добави тя.

 

Мецола заяви, че ще се свърже с управляващите в Скопие, с цел да се увери, че те схващат това.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР