Европейският парламент ще обсъди и гласува следващата седмица решение, с

...
Европейският парламент ще обсъди и гласува следващата седмица решение, с
Коментари Харесай

Европарламентът се очаква да ратифицира Истанбулската конвенция

Европейският парламент ще разиска и гласоподава идната седмица решение, с което да даде единодушие Съветът на Европейски Съюз да завърши процеса по ратификация на Истанбулската спогодба . Това сочи дневният ред за идното съвещание на евродепутатите в Страсбург, представен от Българска телеграфна агенция.

Говорител на Европейската комисия през днешния ден разясни, че се планува решението в Съвета на Европейски Съюз да бъде признато с квалифицирано болшинство. За постигането на такова болшинство е нужна поддръжката на най-малко 15 от 27 страни .
 И този парламент се скара по Истанбулската спогодба, третия пол и
И този парламент се скара по Истанбулската спогодба, третия пол и " скандинавски деца "

Депутатите от " Възраждане " се репликираха едни с други, само че и Българска социалистическа партия е срещу

Той не отговори на въпрос дали страните, които не са утвърдили конвенцията, ще бъдат длъжни да я ползват след приемането на предстоящите решения на ниво Европейски Съюз.

Шест години откакто Европейски Съюз подписа конвенцията - първия правно обвързващ интернационален прийом за попречване и битка с насилието над дами и девойки - и макар многочислените апели на болшинството от евродепутатите, документът към момента не е утвърден поради отхвърли на няколко страни , се отбелязва в известие на Европейския парламент.

Становището на Съда на Европейски Съюз от 6 октомври 2021 година удостовери, че Европейски Съюз може да ратифицира конвенцията, даже без единодушието на всички страни от Европейски Съюз, се добавя в текста. Уточнява се, че Съветът на Европейски Съюз желае единодушието на Европейския парламент, с цел да завърши процеса.

Мнозинството в Екологичен потенциал прикани България, Латвия, Литва, Словакия, Унгария и Чехия да ратифицират конвенцията неотложно.
 Идеалът на социалистите за Европа - земя, обитаема с африканци и лица от третия пол
Идеалът на социалистите за Европа - земя, обитаема с африканци и лица от третия пол

Това заключи Веселинов след разбор на програмния им документ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР