Европейският парламент прокара резолюция, с която призовава страните членки да

...
Европейският парламент прокара резолюция, с която призовава страните членки да
Коментари Харесай

Европарламентът призна Гуайдо за президент на Венецуела

Европейският парламент прокара резолюция, с която приканва страните членки да признаят опозиционния водач Хуан Гуайдо за законен президент на Венецуела, оповестяват от законодателния орган.

Парламентът призна Гуайдо като законен краткотрайно изпълняващ длъжността президент на латиноамериканската страна в сходство с конституцията.

Депутатите приканват шефа за външната политика Федерика Могерини и страните членки да признаят Гуайдо за президент до провеждането на нови свободни и транспарантни президентски избори за възобновяване на демокрацията.

Резолюцията беше призната от 439 депутати против 104, 88 законодатели се въздържаха.

Евродепутатите повториха цялостната си поддръжка за венецуелския парламент като единствения законен либерален орган в страната, чиято власт би трябвало да бъде възобновена и уважавана, в това число и правата и сигурността на депутатите да се подсигуряват.

Европейският парламент добавя, че след признаването на Гуайдо, Европейски Съюз и страните членки също би трябвало да признаят представителите, назначени от законните управляващи.

Депутатите осъждат репресиите и насилието, довели до смъртни случаи и ранени. Екологичен потенциал упорства управляващите във Венецуела да прекратят всички нарушавания на правата на индивида, да подведат под отговорност отговорните и да се подсигуряват главните свободи и човешки права.

Законодателният орган поддържа апела на генералния секретар на Организация на обединените нации за без значение и цялостно следствие на убийствата. Евродепутатите зоват и за неотложно освобождение на арестуваните публицисти.

До момента Съединени американски щати, Бразилия, Канада, Аржентина, Чили, Колумбия, Коста Рика, Гватемала, Хондурас, Панама, Парагвай, Перу, Грузия, Албания и други страни признаха Гуайдо за президент. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР