Европейският парламент призна Русия за държава спонсор на тероризма заради

...
Европейският парламент призна Русия за държава спонсор на тероризма заради
Коментари Харесай

ЕП обяви Русия за държава спонсор на тероризма

Европейският парламент призна Русия за " страна спонсор на тероризма " поради войната ѝ в Украйна и прикани 27-те страни от Европейски Съюз да последват нейния образец.

След жестокостите, осъществени от режима на Владимир Путин против украински цивилни жители, членовете на Европейския парламент признаха Русия за страна спонсор на тероризма, се споделя в прессъобщение на Екологичен потенциал.

" Умишлените набези и жестокости, осъществени от Руската федерация против цивилното население на Украйна, разрушаването на гражданска инфраструктура и други съществени нарушавания на правата на индивида и интернационалното филантропично право, съставляват терористични актове ", се споделя в резолюцията, призната от евродепутатите.

С оглед на това те признават Русия за страна спонсор на тероризма и за страна, която " употребява средства за тероризъм ".

Парламентът одобри резолюцията с 494 гласа " за ", 58 " срещу " и 44 " въздържал се ".

Тъй като понастоящем Европейски Съюз не може публично да дефинира страни като спонсори на тероризма, Парламентът приканва Европейски Съюз и държавите-членки да вкарат подобаваща правна рамка и да обмислят прибавянето на Русия в подобен лист.

Това би довело до редица обилни ограничаващи ограничения против Москва и би имало дълбоки ограничаващи последствия за връзките на Европейски Съюз с Русия.

Междувременно членовете на Екологичен потенциал приканват Съвета да включи в листата на Европейски Съюз с терористични организации съветската паравоенна организация " Група Вагнер ", 141-ви специфичен моторизиран полк, прочут още като " кадировци ", и други финансирани от Русия въоръжени групи, милиции и проксита, се добавя в прессъобщението.

Парламентът прикани Европейски Съюз да продължи да изолира Русия в интернационален проект, в това число когато става въпрос за участието на Русия в интернационалните организации и органи като Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Евродепутатите желаят също по този начин да бъдат понижени дипломатическите връзки с Русия, контактите на Европейски Съюз с публични съветски представители да бъдат сведени до абсолютния най-малко, а обвързваните с съветската страна институции в Европейски Съюз, които популяризират агитация по света, да бъдат закрити и неразрешени.

Резолюцията приканва още държавите-членки на Европейски Съюз в Съвета бързо да приключат работата си по деветия пакет от наказания против Москва, предвид на ескалиращите „ терористични актове “ на Кремъл против украинското цивилно население.

Евродепутатите желаят също по този начин страните от Европейски Съюз интензивно да предотвратяват, проверяват и преследват всяко заобикаляне на настоящите наказания.

Украинският президент Володимир Зеленски приветства резолюцията на Европейския парламент.

„ Приветствам решението на @Europarl_EN за признание на Русия като страна спонсор на тероризма, и като страна, която употребява средства на тероризма. Русия би трябвало да бъде изолирана на всички равнища и да ѝ бъде потърсена отговорност, с цел да се постави завършек на дългогодишната ѝ политика на тероризъм в Украйна и по целия свят “, написа Зеленски в Туитър.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР