Европейският парламент призна днес Хуан Гуайдо за законен временен президент

...
Европейският парламент призна днес Хуан Гуайдо за законен временен президент
Коментари Харесай

ЕП призна Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела

Европейският парламент призна през днешния ден Хуан Гуайдо за легален краткотраен президент на Венецуела съгласно настоящата в страната конституция. Резолюцията бе призната с 439 гласа " за ", 104 " срещу " и 88 въздържали се, заяви Българска телеграфна агенция.
 Кризата във Венецуела: 4 вероятни сюжета за развиване на обстановката
Екологичен потенциал приканва висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността, както и страните в Общността, да последват тази стъпка и също да признаят Гуайдо за държавен глава на Венецуела до произвеждането на нови, почтени и транспарантни президентски избори.

Екологичен потенциал дефинира Народното събрание в Каракас като единствения либерален орган, чиято власт би трябвало да бъде възобновена и уважавана.

Евродепутатите осъждат жестоките насилието, довело до смъртни случаи и упорстват управляващите във Венецуела да прекратят нарушаванията на правата на индивида, а причинителите на нарушаванията да бъдат подведени под отговорност.

Екологичен потенциал поддържа апела на генералния секретар на Организация на обединените нации за без значение и цялостно следствие на осъществените убийства. Евродепутатите осъждат задържането на публицисти, които отразяват ситуацията в страната и призоват за незабавното им освобождение.

Преди дни няколко европейски страни сложиха ултиматум на президента Николас Мадуро да разгласи нови избори, като заплашиха в противоположен случай да разгласят Гуайдо за краткотраен президент. Съединени американски щати също поддържаха Гуайдо. 

В поддръжка на Мадуро пък се оповестиха Русия и Турция. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР