Европейският парламент прие резолюция, в която определя Русия като държава,

...
Европейският парламент прие резолюция, в която определя Русия като държава,
Коментари Харесай

Европарламентът обяви Русия за държава, спонсор на тероризма. Депутатите от БСП гласуваха против

Европейският парламент одобри резолюция, в която дефинира Русия като " страна, спонсор на тероризма " и " страна, която употребява терористични средства ". Украинският президент Володимир Зеленски приветства този акт на поддръжка за войната, която Кремъл води в страната му.

Документът, необорим с жестокостите на режима на съветския президент Владимир Путин, беше утвърден с 494 гласа " за ", 58 " срещу " и 44 въздържали се.

От българските евродепутатите " за " гласоподаваха: Асим Адемов, Александър Йорданов, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев (ГЕРБ) ; Искра Михайлова, Илхан Кючюк, Атидже Алиева-Вели (ДПС) ; Радан Кънев (ДБ) ; Ангел Джамбазки (ВМРО) . " Против " се оповестиха: Иво Христов, Цветелина Пенкова, Сергей Станишев, Петър Витанов, Елена Йончева (БСП) .

Въздържали се нямаше, в гласуването не участваха Ева Майдел от ГЕРБ и Андрей Слабаков от Вътрешна македонска революционна организация.

" Умишлените набези и зверства, осъществени от съветските сили и техните пълномощници против цивилни жители в Украйна, разрушаването на и други съществени нарушавания на интернационалното и филантропичното право, съставляват терористични дейности и военни закононарушения ", се споделя в резолюцията, оповестена от Екологичен потенциал.

Тя действително е алегорична, защото Европейски Съюз не разполага с правна рамка, която да я поддържа, само че той към този момент наложи най-големите до момента наказания против Русия поради войната.

Европарламентът прикани Съюза да вкара уместно законодателство и да обмисли прибавянето на Русия в листата на страните, проводници на тероризъм. Това би довело до съществени ограничаващи ограничения против Москва.

Отправен е апел страните от Европейски Съюз бързо да приключат подготовката на идващите наказания против Москва и интензивно да се проверява и да се подлага на наказателно гонене всяко тяхно заобикаляне. Както и да се обмислят вероятни ограничения против страни, които се пробват да оказват помощ на Русия да преодолее наложените ограничаващи ограничения.

В документа се упорства също Съветът на Европейски Съюз да включи в европейския антитерористичен лист съветската частна военна компания за наемници " Вагнер " , 141-ви Специален моторизиран полк, прочут още като Кадировците (бойци на чеченския водач Рамзан Кадиров), както и други въоръжени групировки, милиции и марионетни сили, финансирани от Русия.

Освен това евродепутатите приканват Европейски Съюз да продължи да изолира Русия на интернационалната сцена, в това число за участието в интернационалните организации като Съвета за сигурност на Организация на обединените нации . Както и да се понижат дипломатическите връзки с Москва и контактите на Европейски Съюз с публични съветски представители да бъдат сведени до абсолютния най-малко. А обвързваните с съветската страна институции в Европейски Съюз, които популяризират агитация по света, да бъдат закрити и неразрешени.

Украинският президент Володимир Зеленски незабавно приветства резолюцията.

" Русия би трябвало да бъrде изолирана на всички равнища и да бъде подведена под отговорност, с цел да се постави завършек на от дълго време провежданата от нея политика на тероризъм в Украйна и по целия свят ", написа той в Twitter.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР